Ekelmans & Meijer zoekt student-stagiaires

Enthousiaste en ambitieuze student stagiaires zijn zeer welkom. We hebben ruimte op meerdere secties, maar voor onze sectie Ondernemingsrecht zijn we momenteel specifiek op zoek naar student-stagiaires. Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. In principe duurt de stage twee maanden, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal inzetbare dagen per week.

Onze student-stagiaires worden regelmatig geïnterviewd door Mr-studenten.nl over hun ervaringen op ons kantoor. Lees hier en hier twee interviews om een indruk te krijgen. Ook kun je onderaan de pagina een stukje lezen van een eerdere student-stagiaire op ons kantoor.

Stage lopen op onze secties Ondernemingsrecht, Verzekeringsrecht en de Privacy Desk


Ondernemingsrecht
Op onze sectie Ondernemingsrecht is altijd plek voor student-stagiaires. In deze brede (internationale) praktijk krijg je te maken met advieszaken, overnames en rechtszittingen. Wil je weten hoe het er aan toe gaat op een sectie Ondernemingsrecht op een middelgroot kantoor? Wil je (deels) internationaal werk doen maar in een kleine, informele setting? Kom dan twee maanden meedraaien op deze sectie.  

Verzekeringsrecht
Voor deze sectie, waar op dit moment 10 advocaten werken, zijn we op zoek naar student-stagiaires. Je gaat meedraaien in een brede verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk en zal te maken krijgen met algemene polis- en dekkingsvraagstukken, beroeps-, bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid, fraudebestrijding, personenschade, bouwrecht, technische verzekeringen en zorgverzekeringen. Het is een dynamische, procesgerichte praktijk met veel rechtszittingen.

Privacy Desk
Privacy wordt met de dag belangrijker. In onze Privacy Desk zijn specialisten uit alle secties van kantoor vertegenwoordigd. Zij beschikken over kennis en ervaring die het gehele pallet aan mogelijke privacyvraagstukken bestrijkt. Tijdens je stage krijg je te maken met onder andere de toezicht- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens, Wet Meldplicht Datalekken en beveiligingswaarborgen, de uitwisseling van (bijzondere) persoonsgegevens, de inrichting van de bewerkersovereenkomst en screening van personeel. Nieuwsgierig? Draai dan twee maanden mee op onze Privacy Desk. Voor deze stage plek is een goede beheersing van de Engelse taal nodig.


Als student-stagiair bij Ekelmans & Meijer word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.


Heb je interesse? Neem dan contact op via info@ekelmansenmeijer.nl of op 070 - 374 63 00. Of stuur een brief met curriculum vitae, een overzicht van je studieresultaten en eventuele stagebeoordelingen naar mevrouw I. Shantiprekash, Anna van Saksenlaan 30, 2593 HT Den Haag.

Scriptiestage


Het is bij ons ook mogelijk een scriptiestage te lopen. Tijdens een scriptiestage schrijf je op ons kantoor je (Master)scriptie. Je kan daarbij gebruikmaken van onze bibliotheek, databanken en overige knowhow en je wordt begeleid door een advocaat. Daarnaast besteed je een gedeelte van je tijd aan het meedraaien in de praktijk. Zo leer je ons advocatenkantoor kennen terwijl je je scriptie schrijft.

De stageperiode wordt afgesloten met een beoordeling door de begeleidende advocaat. Er wordt een marktconforme stagevergoeding betaald.

Heb je interesse? Neem dan contact op via info@ekelmansenmeijer.nl of op 070 - 374 63 00. Of stuur een brief met curriculum vitae, een overzicht van je studieresultaten en eventuele referenties naar mevrouw I. Shantiprekash, Anna van Saksenlaan 30, 2593 HT Den Haag.

Student stagiair aan het woord

“Je hebt een ontzettend grote fout gemaakt…” kreeg ik op mijn eerste dag als studentstagiaire te horen bij de administratie. “Je hebt ‘U’ tegen mij gezegd!” Een open sfeer dus bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Dat zag ik ook terug in de bruine kroeg op de bovenste verdieping van het verder frisse en moderne kantoorpand.

Maar ik kwam natuurlijk om te werken. Een zitting met Zwitserse cliënten over een groot aandeelhoudersgeschil in een internationale toponderneming. Maar ook op bezoek bij een garagebedrijf met illegale opbouw in de Schildersbuurt.

Een juridische basis en denkwijze neem je mee vanaf de universiteit, maar de praktijk is echt anders. Het schrijven van stukken is belangrijk in de advocatuur terwijl daar in je studie nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Ik vond - en vind - het dan ook niet makkelijk om kennis om te zetten in een goed (proces)stuk dat de cliënt ook begrijpt. Begin maar eens te typen in een wit scherm met een knipperende cursor voor je neus… Mijn trots was dan ook des te groter toen een door mij opgesteld advies met slechts enkele wijzigingen werd verstuurd!

Het was echter niet alleen maar binnen zitten. Ik ben door iedereen meegenomen: naar zittingen bij de rechtbank en de Hoge Raad; naar workshops; naar een cursus in Amsterdam; ik heb kantoorgenootjes aangemoedigd bij een roeiwedstrijd en heb meegespeeld met het advocatenhockeytoernooi waar vooral de partners zich fanatiek in het zweet werkten!

Een wereld van tegenstellingen en aangename afwisselingen, zo heb ik als studentstagiaire Ondernemingsrecht de advocatuur de afgelopen twee maanden ervaren.
Yanouk Bierens
werken bij Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement