Stagiaires zijn altijd meer dan welkom

Enthousiaste en ambitieuze student stagiaires zijn altijd meer dan welkom. Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. In principe duurt de stage twee maanden, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal inzetbare dagen per week.

Gezocht student-stagiaire Bestuursrecht


Zit jij in je master Staats- en Bestuursrecht en wil je weten de praktijk werkt? Wil jij weten hoe het is om op een middelgroot kantoor te werken? Op onze sectie Bestuursrecht werken de advocaten voor zowel de Rijksoverheid, provincies en gemeenten als voor grote projectontwikkelaars en woningcorporaties. Hierdoor leer je een zaak van verschillende invalshoeken te benaderen en leer je welke uiteenlopende belangen er spelen. Nieuwsgierig? Kom dan twee maanden meedraaien op onze sectie Bestuursrecht.
 
Als student-stagiair bij Ekelmans & Meijer word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.

Stuur je motivatiebrief met Curriculum Vitae, cijferlijst en eventuele stagebeoordelingen naar:

Ekelmans & Meijer Advocaten
Mevrouw Mr A.G. van de Velde
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
vandevelde@ekelmansenmeijer.nl

Wil je meer informatie neem dan contact op met Frederieke America-Rutgers: america@ekelmansenmeijer.nl, 070 - 374 63 84.

Gezocht student-stagiaires Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht


Zit jij in je master Ondernemingsrecht of Arbeidsrecht en wil je weten hoe deze rechtsgebieden zijn in de praktijk? Wil jij weten hoe het is om op een middelgroot kantoor te werken? Kom dan twee maanden meedraaien op onze sectie Ondernemingsrecht of onze sectie Arbeidsrecht.

Stuur je motivatiebrief met Curriculum Vitae, cijferlijst en eventuele stagebeoordelingen naar:

Ekelmans & Meijer Advocaten
Mevrouw Mr. A.G. van de Velde
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
vandevelde@ekelmansenmeijer.nl

Wil je meer informatie neem dan contact op met Frederieke America-Rutgers: america@ekelmansenmeijer.nl, 070 - 374 63 84.

Student stage


Als student stagiair word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.

Ook leer je ons advocatenkantoor kennen door de sectielunches, kantoorborrels en andere kantooractiviteiten. En onze advocaten nemen je natuurlijk graag mee naar Jonge Balie-activiteiten, zoals borrels en feesten.

Scriptiestage


Het is bij ons ook mogelijk een scriptiestage te lopen. Tijdens een scriptiestage schrijf je op ons kantoor je (Master)scriptie. Je kan daarbij gebruikmaken van onze bibliotheek, databanken en overige knowhow en je wordt begeleid door een advocaat. Daarnaast besteed je een gedeelte van je tijd aan het meedraaien in de praktijk. Zo leer je ons advocatenkantoor kennen terwijl je je scriptie schrijft.

De stageperiode wordt afgesloten met een beoordeling door de begeleidende advocaat. Er wordt een marktconforme stagevergoeding betaald.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Frederieke America-Rutgers op 070 - 3746 384 of america@ekelmansenmeijer.nl. Of stuur een brief met curriculum vitae, een overzicht van je studieresultaten en eventuele referenties naar mevrouw Mr. A.G. van de Velde, Anna van Saksenlaan 30, 2593 HT Den Haag.

Student stagiair aan het woord

“Je hebt een ontzettend grote fout gemaakt…” kreeg ik op mijn eerste dag als studentstagiaire te horen bij de administratie. “Je hebt ‘U’ tegen mij gezegd!” Een open sfeer dus bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Dat zag ik ook terug in de bruine kroeg op de bovenste verdieping van het verder frisse en moderne kantoorpand.

Maar ik kwam natuurlijk om te werken. Een zitting met Zwitserse cliënten over een groot aandeelhoudersgeschil in een internationale toponderneming. Maar ook op bezoek bij een garagebedrijf met illegale opbouw in de Schildersbuurt.

Een juridische basis en denkwijze neem je mee vanaf de universiteit, maar de praktijk is echt anders. Het schrijven van stukken is belangrijk in de advocatuur terwijl daar in je studie nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Ik vond - en vind - het dan ook niet makkelijk om kennis om te zetten in een goed (proces)stuk dat de cliënt ook begrijpt. Begin maar eens te typen in een wit scherm met een knipperende cursor voor je neus… Mijn trots was dan ook des te groter toen een door mij opgesteld advies met slechts enkele wijzigingen werd verstuurd!

Het was echter niet alleen maar binnen zitten. Ik ben door iedereen meegenomen: naar zittingen bij de rechtbank en de Hoge Raad; naar workshops; naar een cursus in Amsterdam; ik heb kantoorgenootjes aangemoedigd bij een roeiwedstrijd en heb meegespeeld met het advocatenhockeytoernooi waar vooral de partners zich fanatiek in het zweet werkten!

Een wereld van tegenstellingen en aangename afwisselingen, zo heb ik als studentstagiaire Ondernemingsrecht de advocatuur de afgelopen twee maanden ervaren.
Yanouk Bierens
werken bij Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Developed by U-lab