Kantoorprofiel

Kantoorprofiel

Ekelmans & Meijer Advocaten is een van de grotere advocatenkantoren in Den Haag met een landelijk werkgebied. We zijn groot genoeg voor aansprekende zaken en klein genoeg voor een informele sfeer. De communicatielijnen zijn kort, we lopen makkelijk bij elkaar binnen en iedereen kent elkaar.
Als advocaat zit je bij ons niet alleen achter je bureau, je staat regelmatig in de rechtbank. We zijn een uitgesproken proceskantoor en vinden dat procederen een kernelement van de advocatuur is. Onze advocaten treden op voor ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, non-profit organisaties, (semi)overheden, voor particulieren en beleggers. Hierdoor is de praktijk divers en afwisselend.

We zijn gespecialiseerd in:
Arbeidsrecht en Medezeggenschapsrecht
Cassatie
Fiscaal recht
German Desk
Ondernemingsrecht
Privacyrecht
Verzekering en Aansprakelijkheid

Sfeer
Bij Ekelmans & Meijer Advocaten hebben we passie voor ons vak. We houden van hard werken, maar vinden het leven naast het werk ook heel belangrijk. Wie ontspannen is, heeft immers een heldere kijk op zaken. Ons uitgangspunt is daarom dat het werk binnen de reguliere kantooruren kan worden gedaan, al is de advocatuur per definitie geen negen tot vijf baan.

Wat kun je tijdens je advocaat stage bij ons verwachten?
Bij ons advocatenkantoor werk je als advocaat stagiair in principe binnen één sectie; er is geen verplichte sectiewissel. De keuze van de sectie is natuurlijk afhankelijk van jouw interesse en specifieke kennis. Je begint al vroeg met zelfstandige behandeling van zaken en de opbouw van een eigen praktijk. Een grote verantwoordelijkheid wordt gecombineerd met een intensieve opleiding en begeleiding. Tijdens de stage ligt overigens wel de nadruk op het vergaren van kennis en vaardigheden; het realiseren van omzet komt op de tweede plaats.

Je krijgt bij ons goede begeleiding
Om onze know how en de kwaliteit van ons werk op peil te houden worden stagiaires, medewerkers en zelfs seniors binnen ons kantoor voortdurend begeleid en opgeleid. Ook de opleiding van onze advocaat stagiair(e)s nemen wij natuurlijk zeer serieus en daar besteden we veel tijd aan. Je krijgt daarom een patroon die je begeleidt, die jou invoert in zijn praktijk en die zorgt voor een balans tussen de mate waarin je wordt begeleid en waarin je eigen verantwoordelijkheden hebt. Hoewel je altijd bij je patroon terecht kunt, zijn er natuurlijk ook andere kantoorgenoten die jouw vragen willen beantwoorden, of met je over een zaak van gedachten willen wisselen.

Bij Ekelmans & Meijer Advocaten hebben we een uitgewerkt loopbaan begeleidingstraject. Als stagiaire heb je ieder jaar een functioneringsgesprek over je verdere persoonlijke ontwikkeling, cursussen en carrière. Daarnaast heb je ook jaarlijks een beoordelingsgesprek, waarin je functioneren wordt besproken en vastgelegd.

Nadere kennismaking
Wil je advocaat worden, of eerst ontdekken of je advocaat wilt worden? Voor studenten Nederlands recht die interesse hebben in een nadere kennismaking bestaat de mogelijkheid tot een studentstage. Eén van onze advocaten laat je kennismaken met alle facetten van het advocatenvak. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het schrijven van een (master)scriptie binnen kantoor. Zie ook bij stages.

Ekelmans & Meijer Advocaten biedt medewerkers een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder: bibliotheekbudget en onkosten- en reiskostenvergoeding).
werken bij Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement