Het pleiten zit ons in het bloed

Onze wereld gaat verder dan wetten, regels en procedures. Onze wereld bevindt zich buiten. Op straat, in een bedrijf of op de bouwplaats waar veel goed gaat maar soms ook niet. Conflicten los je niet alleen op met kennis van het recht. Daar heb je ook overtuigingskracht, diplomatie en sociale vaardigheden voor nodig. Wij zoeken naar de vraag achter de vraag en komen zo te weten wat cliënten echt willen. Heb jij dezelfde fighting spirit en wil je niet alleen maar achter je bureau zitten maar ook regelmatig in de rechtbank staan? Dan ligt jouw toekomst mogelijk bij Ekelmans & Meijer.

Kantoorprofiel

Ekelmans & Meijer Advocaten is een van de grotere advocatenkantoren in Den Haag met een landelijk werkgebied. We zijn groot genoeg voor aansprekende zaken en klein genoeg voor een informele sfeer. De communicatielijnen zijn kort, we lopen makkelijk bij elkaar binnen en iedereen kent elkaar. Als advocaat zit je bij ons niet alleen achter je bureau, je 
staat regelmatig in de rechtbank. We zijn een uitgesproken proceskantoor en vinden dat procederen een kernelement van de advocatuur is. Onze advocaten treden op voor ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, non-profit organisaties en (semi)overheden. Hierdoor is de praktijk divers en afwisselend. 
Meer kantoorprofiel
werken bij Ekelmans & Meijer
													Rein Putkamer
Advocaat aan het woord
"Vanaf dag één van mijn student stage bij Ekelmans & Meijer was er een klik tussen de sectie Arbeidsrecht en mijzelf. Ik wilde graag een uitdagende baan als arbeidsrecht advocaat, dus toen ik daar een baan aangeboden kreeg was de keuze snel gemaakt. Ik heb er geen dag spijt van gehad. De leercurve hier is enorm. Al snel mag je zelfstandig dingen doen. Wel met goede begeleiding natuurlijk. Daarnaast is de sfeer op kantoor heel prettig en open. Voor mij net zo belangrijk!"
Most firms have the required knowledge but this firm knows how to use it to our advantage
Clients value the team's depth of knowledge and quality of advice, with one stating: "They always do their very best and are a pleasure to work with.Most firms have the required knowledge but this firm knows how to use it to our advantage." Another adds: "We enjoyed the personal approach. We felt like we knew what was going on, which gave us enough comfort during the process."
It is always a pleasure to work with Ekelmans & Meijer
‘They have a great deal of knowledge and work with particular care.‘ ‘They work hard. They are extremely careful. They do what they promise.‘ ‘It is always a pleasure to work with Ekelmans & Meijer.‘ ‘We use them as a health insurer for advice and litigation and they are competent and know the market.‘ ‘They are specialised and have a lot of knowledge in-house.‘ ‘They are objective – if we need to settle then that is what they will advise us to do.‘
													Simone Eman
Advocaat aan het woord
"Op de sectie waar ik werk, Verzekering- en Aansprakelijkheidsrecht werken wij voor vrijwel alle grote verzekeraars van Nederland. De zaken lopen enorm uiteen. De ene keer werk ik aan een letselschadezaak, de andere keer houd ik me bezig met beroepsaansprakelijkheid van een advocaat. De afwisseling in casuïstiek zorgt ervoor dat geen enkele zaak hetzelfde is. Als startende advocaat krijg je hier de beste opleiding. Ondanks dat het werk op hoog niveau is, krijgt je al vroeg verantwoordelijkheid en draai je echt mee als advocaat. Gelukkig kun je altijd met vragen terecht bij sectiegenoten!"

Advocaat cassatie

Vanwege de groei van de praktijk zijn we op zoek naar een cassatieadvocaat met partnerambities. Ekelmans & Meijer heeft een gerenommeerde cassatiepraktijk. Onze betrokkenheid leidt geregeld tot belangwekkende arresten van de Hoge Raad. 
De advocaten in het team Cassatie voeren cassatieprocedures op het gehele terrein van het civiele recht. Zij worden vanwege hun ervaring en deskundigheid door andere advocaten ook betrokken als adviseur. 
Lees meer

Solliciteren bij Ekelmans & Meijer

Als je wilt solliciteren bij Ekelmans & Meijer Advocaten, is het prettig als je van tevoren weet hoe de sollicitatie in zijn werk gaat. De sollicitatieprocedure begint altijd met de ontvangst van je sollicitatie-brief met bijbehorende stukken. Je kunt je sollicitatie zowel per post als per e-mail versturen. Je ontvangt in beide gevallen een ontvangstbevestiging.
Een aannamecommissie beoordeelt, op grond van de door jou ingestuurde sollicitatiegegevens, of je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dit is een gesprek met twee leden van de aannamecommissie. Dit gesprek duurt ongeveer een uur.
Lees meer

Ekelmans & Meijer zoekt student-stagiaires

Enthousiaste en ambitieuze student stagiaires zijn zeer welkom. Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. In principe duurt de stage twee maanden, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal inzetbare dagen per week.
Als student stagiair word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. 
Lees meer

Activiteitenagenda

Wil je zelf de sfeer van ons advocatenkantoor ervaren? Ontmoet onze advocaten tijdens een van de activiteiten, hieronder vind je een overzicht.
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement