foto van Frank   Schaaf

Frank Schaaf

Frank Schaaf is partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Cliënten doen een beroep op hem voor adviezen over, en procedurele bijstand in, een breed terrein van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Bijzondere aandacht bestaat voor het civielrechtelijk bouwrecht. Hij is arbiter en secretaris bij twee scheidsgerechten in de bouw.
Frank staat verzekeraars en hun verzekerden al 25 jaar bij op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, zowel adviserend als procederend. Soms hebben die zaken raakvlakken met de bouw, zoals de bijstand aan architecten en constructeurs, of via bijzondere voor de bouw belangrijke verzekeringsproducten zoals CAR – en Montageverzekeringen. Veel aandacht bestaat ook voor beroepsaansprakelijkheid en geschillen op het gebied van brand en regres. Welk gebied ook aan de orde is, de trefwoorden voor de samenwerking zijn ervaren, praktisch en plezierig. Frank publiceert naast zijn werk als advocaat, is lid van de Vereniging voor Bouwrecht/Bouwrechtadvocaten, doceert bij het Instituut voor Bouwrecht en participeert bij gelegenheid als arbiter of secretaris in arbitrale procedures.

Rechtsgebieden
Verzekeringsrecht

Contact
Frank Schaaf
E: schaaf@ekelmansenmeijer.nl
M: +31 6 55 11 29 39
T: +31 70 374 64 21


Frank staat verzekeraars en hun verzekerden al 25 jaar bij op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, zowel adviserend als procederend.  Soms hebben die zaken raakvlakken met de bouw, zoals de bijstand aan architecten en constructeurs, of via bijzondere voor de bouw belangrijke verzekeringsproducten zoals CAR – en Montageverzekeringen. Veel aandacht bestaat ook voor beroepsaansprakelijkheid en geschillen op het gebied van brand en regres. Welk gebied ook aan de orde is, de trefwoorden voor de samenwerking zijn ervaren, praktisch en plezierig. Frank publiceert naast zijn werk als advocaat, is lid van de Vereniging voor Bouwrecht/Bouwrechtadvocaten, doceert bij het Instituut voor Bouwrecht en participeert bij gelegenheid als arbiter of secretaris in arbitrale procedures.


Opleiding
Na zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam werd Frank in 1990 beëdigd tot advocaat en is hij werkzaam bij Ekelmans & Meijer. Sinds 1997 is hij als partner aan het kantoor verbonden.
 

Werkervaring
Frank is werkzaam op het gebied van:
  

  • Verzekering en aansprakelijkheid
  • Civielrechtelijk bouwrecht
  • Brand- en brandregres
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstandsverzekeringen
Terug naar publicaties

Instorten Morandibrug bij Genua: de vraag naar oorzaak en schuld

De Morandibrug bij Genua werd gebouwd tussen 1963 en 1967. Al vijftig jaar lang vormde zij de toegangsweg naar de stad. Miljoenen toeristen reden over ‘La Superba’ met de auto over de A10-snelweg de stad in. Op dinsdag 14 augustus 2018 stortte de brug in. De schade is enorm. Toen ongeveer 200 meter aan wegdek instortte, vielen voertuigen ruim 80 meter de diepte in en kwamen deels in de Polcevera-rivier terecht, en deels op huizen en fabrieken onder de brug. Er zijn tientallen doden gevallen en tien gewonden werden in het ziekenhuis opgenomen. Een paar honderd mensen raakten dakloos. Direct na de ramp rees de vraag naar de oorzaak én naar wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de schade. Hoe ziet de situatie er onder Nederlandse recht uit?

Klik hier voor het artikel.
 
05.02.2019 | Frank Schaaf en Marieke van der Keur, de Beursbengel 2019 / nr. 881, p. 6-9.