foto van Frank   Schaaf

Frank Schaaf

Frank Schaaf is partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten. Cliënten doen een beroep op hem voor adviezen over, en procedurele bijstand in, een breed terrein van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Bijzondere aandacht bestaat voor het civielrechtelijk bouwrecht. Hij is arbiter en secretaris bij twee scheidsgerechten in de bouw.
Frank staat verzekeraars en hun verzekerden al 25 jaar bij op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, zowel adviserend als procederend. Soms hebben die zaken raakvlakken met de bouw, zoals de bijstand aan architecten en constructeurs, of via bijzondere voor de bouw belangrijke verzekeringsproducten zoals CAR – en Montageverzekeringen. Veel aandacht bestaat ook voor beroepsaansprakelijkheid en geschillen op het gebied van brand en regres. Welk gebied ook aan de orde is, de trefwoorden voor de samenwerking zijn ervaren, praktisch en plezierig. Frank publiceert naast zijn werk als advocaat, is lid van de Vereniging voor Bouwrecht/Bouwrechtadvocaten, doceert bij het Instituut voor Bouwrecht en participeert bij gelegenheid als arbiter of secretaris in arbitrale procedures.

Rechtsgebieden
Verzekeringsrecht

Contact
Frank Schaaf
E: schaaf@ekelmansenmeijer.nl
M: +31 6 55 11 29 39
T: +31 70 374 64 21


Frank staat verzekeraars en hun verzekerden al 25 jaar bij op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, zowel adviserend als procederend.  Soms hebben die zaken raakvlakken met de bouw, zoals de bijstand aan architecten en constructeurs, of via bijzondere voor de bouw belangrijke verzekeringsproducten zoals CAR – en Montageverzekeringen. Veel aandacht bestaat ook voor beroepsaansprakelijkheid en geschillen op het gebied van brand en regres. Welk gebied ook aan de orde is, de trefwoorden voor de samenwerking zijn ervaren, praktisch en plezierig. Frank publiceert naast zijn werk als advocaat, is lid van de Vereniging voor Bouwrecht/Bouwrechtadvocaten, doceert bij het Instituut voor Bouwrecht en participeert bij gelegenheid als arbiter of secretaris in arbitrale procedures.


Opleiding
Na zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam werd Frank in 1990 beëdigd tot advocaat en is hij werkzaam bij Ekelmans & Meijer. Sinds 1997 is hij als partner aan het kantoor verbonden.
 

Werkervaring
Frank is werkzaam op het gebied van:
  

  • Verzekering en aansprakelijkheid
  • Civielrechtelijk bouwrecht
  • Brand- en brandregres
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstandsverzekeringen