20 december 2018
Kerstactie Ekelmans & Meijer 2018

Kerstactie Ekelmans & Meijer 2018

De maatschap van Ekelmans & Meijer Advocaten verstuurt ook dit jaar geen kerstkaarten, in plaats daarvan steunen we goede doelen. Ieder jaar kiezen we een nieuw goed doel. Iedereen mag een goed doel voorstellen, daarop wordt vervolgens gestemd en het doel met de meeste stemmen kan rekenen op onze financiële steun.
 
Dit jaar heeft de Hersenstichting de meeste stemmen gekregen.
 
HERSENSTICHTING
Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Deze aandoeningen hebben een enorme impact op de patiënt zelf én de omgeving. Ook al is de aandoening niet altijd zichtbaar, iedereen kent dus wel een iemand die hier aan lijdt. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan nog geen behandelingen die de aandoening kunnen vertragen of stoppen. Mensen met hersenaandoeningen moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hun aandoening. In het dagelijkse leven heeft de omgeving vaak onvoldoende kennis van en aandacht en begrip voor deze gevolgen. Het is voor mensen met een hersenaandoening daardoor moeilijk en vaak onmogelijk om volwaardig te participeren in de maatschappij.
 
Gezonde hersenen zijn van levensbelang. De Hersenstichting zet daarom alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laat de Hersenstichting onderzoek doen, geven zij voorlichting en voeren vernieuwende projecten uit.