15 november 2018
Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost?

Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost?

Dat  was het thema van het HR Café van donderdag 15 november jl. Een 17-tal HR-professionals werden door Robert Kütemann en Rein Putkamer van de sectie Arbeidsrecht bijgepraat over het thema “Ontslagvergoedingen” sinds 1 juli 2015 (invoering van de WWZ). Ingezoomd werd op “ernstig verwijtbaar handelen/nalaten”: door werkgever, maar ook door werknemer.
 
Nader werd ingegaan op de zgn. “billijke vergoeding”. Is deze vergoeding – zoals door de wetgever bedoeld – inderdaad een “muizengaatje”? Of is het inmiddels verworden tot een “konijnenhol”?
 
Het thema billijke vergoeding roept veel vragen op. De hoogte is namelijk niet gemaximeerd, zodat deze ontslagvergoeding behoorlijk kan oplopen. En ook steeds verder oploopt: zo blijkt uit recente jurisprudentie sinds 1 juli 2017.
 
De billijke vergoeding is een additionele vergoeding die je als werkgever moet betalen wanneer je “ernstig verwijtbaar” hebt gehandeld (of nagelaten). Maar in welke situaties is daarvan sprake? En, hoe moet je een dergelijke billijke vergoeding berekenen? Aan de hand van recente rechtspraak en gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek zijn deze en andere vragen beantwoord.
 
De bijeenkomst was een succes. Er was veel ruimte voor interactie, actieve kennisoverdracht en gelegenheid om te netwerken bij de aansluitende borrel.
 
Het team Arbeidsrecht organiseert een aantal keer per jaar een HR-Café voor HR professionals. De HR-Cafés hebben steeds een ander actueel onderwerp. Er worden aan de hand van  concrete voorbeelden tips gegeven voor de dagelijkse praktijk van de HR professional.
 
Wilt u meer weten of op de hoogte gehouden worden over het HR-café? Mail dan naar  hr-cafe@ekelmansenmeijer.nl