27 november 2020
Fleur van Kersbergen genomineerd voor de titel patroon van het jaar 2020

Fleur van Kersbergen genomineerd voor de titel patroon van het jaar 2020

De jaarlijkse Patroon van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Le Tableau en Dialogue.  Uit de vele inzendingen zijn vier patroons geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel ‘Patroon van het jaar’. Fleur van Kersbergen is één van hen.

Vaardigheden en competenties
Volgens Le Tableau en Dialogue beschikt een goede patroon over een groot aantal vaardigheden en competenties. Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goede patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat.

Nadruk op het leerproces
Simone Eman vindt dat haar patroon Fleur aan deze vaardigheden en competenties voldoet. In haar aanbevelingsbrief aan de jury prijst Simone de opleiding en begeleiding door Fleur: “Fleur bezit de  kracht om ook de niet positieve feedback op zo’n manier te brengen dat het je zelfvertrouwen niet aantast, zij legt de nadruk altijd op het leerproces. Zij zorgt dat ik als stagiaire zelfstandig kan werken, terwijl zij wel over mijn schouder meekijkt, hierdoor heeft zij de perfecte leeromgeving gecreëerd.”

Bekendmaking op 8 december 2020
Fleur heeft zichzelf aan de jury gepresenteerd. Op basis van de nominatie en het gesprek met de patroons, selecteert de jury de finalisten voor de Patroon van het Jaar 2020. De Patroon van het Jaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 8 december a.s.