06 februari 2018
Ekelmans & Meijer adviseur bij verkoop van Nelle fabriek

Ekelmans & Meijer adviseur bij verkoop van Nelle fabriek

De monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam kantoor-/bedrijfsruimte is verkocht aan een family office. Georg van Daal en Ingrid Deijkers van het Ondernemingsrecht team van Ekelmans & Meijer stonden de verkoper bij in dit traject.

De van Nelle Fabriek: werelderfgoed

De Van Nelle Fabriek is ontworpen door de architecten J.A. Brinkman en L.C. van de Vlugt, werd gebouwd gedurende de periode 1925 tot 1931. Het complex was in de eerste instantie gebouwd voor het bewerken, verpakken en het verhandelen van koffie, thee en tabak.

In 1998 werden deze activiteiten beëindigd en werd de fabriek succesvol getransformeerd naar de Van Nelle Ontwerpfabriek. In 2014 is de Van Nelle Fabriek op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst. De Van Nelle Fabriek biedt momenteel plaats aan ruim 80 huurders verdeeld over de diverse gebouwen.

De verkoop

Bij de verkoop is de verkopende partij de Van Nellefabriek BV in haar hoedanigheid als beherend vennoot van CV Van Nelle Ontwerpfabriek bijgestaan door Ekelmans & Meijer. Daarnaast waren betrokken: de Gemeente Rotterdam als mede “site holder” voor het Unesco Werelderfgoed” en de financierende bank.

Aandacht voor deze deal in property.nl en vastgoedmarkt.nl.