21 oktober 2019
Abdi Youssuf genomineerd voor de titel patroon van het jaar 2019

Abdi Youssuf genomineerd voor de titel patroon van het jaar 2019

Abdi Youssuf is genomineerd voor de titel patroon van het jaar 2019.
Abdi begeleidt als patroon bij Ekelmans & Meijer  twee jonge advocaten (advocaat-stagiaires) gedurende de eerste drie jaren van hun carrière. De jaarlijkse Patroon van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Le Tableau en Dialogue in samenwerking met de Stichting Jonge Balie Nederland. Abdi is één van de vier genomineerden die kans maakt op de titel Patroon van het Jaar 2019.
 
Buitengewone patroon
Volgens de organisatie beschikt een buitengewone patroon over ‘uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om adequaat feedback te geven. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat’.
 
Vertrouwen
Lieske de Vos  herkende haar patroon direct in dit profiel. In haar nominatie prijst Lieske de manier waarop Abdi zijn enthousiasme voor het vak overdraagt en het vertrouwen dat hij haar geeft. De organisatie was direct overtuigd en heeft Abdi genomineerd voor de titel.
 
Verkiezing op 7 november 2019
Op 16 oktober is Abdi voor een zevenkoppige jury verschenen om zijn nominatie te verdedigen. Tijdens het Jonge Balie Congres op 7 november 2019 wordt bekend gemaakt wie zich ‘Patroon van het Jaar 2019’ mag noemen.