34

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Ziekte is voor zowel werknemer als werkgever een complex en gevoelig onderwerp. Het correct opvolgen van re-integratieplichten luistert nauw. Onze advocaten hebben kennis en ervaring op dit lastige deelgebied van het arbeidsrecht en loodsen u veilig door het woud van regels heen.

Wet verbetering poortwachter


De Wet verbetering poortwachter heeft de verantwoordelijkheid voor re-integratie in de eerste twee ziektejaren in handen gelegd van werkgever en werknemer. Het is belangrijk dat de wederzijdse rechten en plichten goed worden opgevolgd en vastgelegd, want als het niet goed gaat, legt het UWV een loonsanctie op.
 
Trefwoorden in dit verband zijn onder meer: WIA, Ziektewet, twee jaar ziekte ontslag, loonsancties, bezwaar & beroep, verhaal ZW-uitkering, passende arbeid, nieuwe bedongen arbeid, eigen risico dragen, no risk polis, Wet gelijke behandeling chronisch zieken en gehandicapten.


Bekijk hier ons hele team Arbeidsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Ziekte en arbeidsongeschiktheid, neem dan contact op met Rob Kossen. U kunt een e-mail sturen naar:

E: kossen@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 22
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement