25

Transacties

Transacties zijn van vitaal belang voor uw onderneming. Denk alleen al aan het begin daarvan, zoals de opzet van een samenwerking of de keuze voor de vorm waarin de onderneming wordt gegoten. Daarnaast zijn financiering en herfinanciering, koop of verkoop van aandelen, bedrijfsonderdelen of activa en tal van andere denkbare transacties onderwerpen die uw voortdurende aandacht vergen. Bij alle vragen en kansen die daarmee gepaard gaan begeleiden onze transactie advocaten u graag.
Bij iedere vorm van ondernemen vinden vroeger of later transacties plaats. Vaak begint een onderneming zelfs met een transactie. Dat kan zijn het opzetten van een vorm van samenwerking, het kopen of verkopen van aandelen, het inrichten van een aandelen-joint venture, financial lease, een activa transactie, emissie van aandelen voor bijvoorbeeld een participatie door een financier, de (her)financiering op zich van een onderneming of het afstoten of verwerven van onderdelen van een onderneming. De lijst is eindeloos.

Begeleiding van begin tot eind


Ons team van transactie advocaten begeleidt u graag van begin tot eind bij het vorm geven aan en voltooien van uw transacties. Bovendien denken we graag pro-actief met u mee over de vorm van de transactie die het beste lijkt voor het welslagen van uw onderneming of uw toetreden tot, dan wel beëindigen van een onderneming. Daarbij staan uw verlangens en de bijzondere aspecten van uw onderneming voorop. Wij begeleiden niet alleen alle aspecten van uw transacties, van het bedenken, onderhandelen en documenteren tot en met het afsluiten daarvan, maar kunnen u desgewenst ook fiscaal begeleiden samen met de specialisten van fiscaalrecht. Voor kwesties met betrekking tot personeel, zoals de rol van de ondernemingsraad en het leerstuk van overgang van onderneming, werken wij hecht samen met ons team van arbeidsrecht advocaten.

Ervaren transactieadvocaten


Ons transactieteam heeft een ruime ervaring opgebouwd met alle denkbare vormen van transacties, of ze nu strategisch of financieel georiënteerd zijn, en of ze nu in alle rust kunnen worden voorbereid en uitgevoerd, dan wel onderhevig zijn aan grote hectiek of sterke tijdsdruk. Als dat kan proberen we u langs beproefde routes zo snel en efficiënt als mogelijk naar het beoogde doel te begeleiden. Transacties met eigenschappen buiten de gebaande paden of transacties waarvoor gewaagde keuzes moeten worden gemaakt, schuwen we echter bepaald niet.


Bekijk hier ons hele team Ondernemingsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Transacties, neem dan contact op met Adriaan de Buck. U kunt een e-mail sturen naar:

E: buck@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 34
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement