154

Sportrecht

Sport wordt wel de belangrijkste bijzaak van het leven genoemd. Bill Shankly, de legendarische trainer van voetbalclub Liverpool, heeft ooit gezegd: “Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.” Topsport is tegenwoordig ook big business. Vaak staan er grote financiële belangen en reputaties op het spel. Aan sport kleven daarmee ook juridische haken en ogen. Op diverse terreinen kan een sporter, sportclub of sportbond voor juridische uitdagingen komen te staan.
Brancheteam Sportrecht
 
De advocaten van Ekelmans & Meijer zijn gespecialiseerd in de verschillende juridische disciplines waarin het “sportrecht” zich manifesteert.


Wij zijn gepokt en gemazeld op juridisch gebied en zijn sportief en bestuurlijk actief in onder meer de hockey- en voetbalwereld. Wij hebben in het sportrecht een gecombineerde advies- en procespraktijk waarbij voor verenigingen en sporters wordt opgetreden bij de burgerlijke rechter en bij tuchtcolleges.
 
Uw eerste aanspreekpunt voor het Sportrecht is Adriaan de Buck.
 
Adriaan is sinds 1992 advocaat en specialist in het ondernemingsrecht, verenigingsrecht en contractenrecht. Daarnaast heeft Adriaan een passie voor voetbal en tennis.  Naast zijn werk is Adriaan voorzitter van het algemeen bestuur van HBS Craeyenhout, de meer dan 125 jaar oude Haagse vereniging voor voetbal, hockey en cricket. Bovendien is hij enkele jaren secretaris in de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag geweest. Ook is Adriaan is jarenlang gecertificeerd toernooileider van de KNLTB geweest. Hij behaalde in 1996 met de Haagse Balie de wereldtitel bij de Mundiavocat, het wereldkampioenschap voetbal voor advocaten te Limerick.
 
Het brancheteam Sportrecht bestaat verder uit:
 
Astrid van Noort (aansprakelijkheid, privacy)
Rob Kossen (arbeidsrecht, contracten)


Wij zijn onder meer lid van de "Vereniging Sport en Recht." En de “Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland" (VAAN).


Bekijk hier ons hele team Sportrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Sportrecht, neem dan contact op met Adriaan de Buck. U kunt een e-mail sturen naar:

E: buck@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 34
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement