26

Ontslagrecht

Soms moet een arbeidsrelatie beëindigd worden, vanwege bijvoorbeeld een reorganisatie of een onoplosbaar arbeidsconflict. Een lastige situatie voor zowel werkgever als werknemer, waarbij onze advocaten uitstekende begeleiding bieden in een traject, met een beoogd doel, dat op voorhand met onze cliënten is afgestemd. Het doel is de meest bevredigende oplossing voor onze cliënten.

Individueel ontslag


Bij individueel ontslagrecht gaat het om ontslag van een individuele werknemer als gevolg van bijvoorbeeld een arbeidsconflict, een verstoorde arbeidsrelatie, disfunctioneren, twee jaar ziekte, dan wel integriteitkwesties. Ons team arbeidsrecht beschikt over bijzondere expertise aangaande het ontslag van statutair bestuurders.

Collectief ontslag

 
Bij collectief ontslag gaat het om meerdere werknemers die worden ontslagen als gevolg van een reorganisatie. Hier komen diverse aspecten aan te pas, zoals het begeleiden van ondernemers bij het adviestraject met de OR, het onderhandelen met de vakbonden over een sociaal plan en het opstellen daarvan, adviseren over de Wet melding collectief ontslag (WMCO) en het effectueren van de ontslagen door middel van beëindigingsovereenkomsten (vso’s) of ontslagprocedures.


Bekijk hier ons hele team Arbeidsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Ontslagrecht, neem dan contact op met Robert Kütemann. U kunt een e-mail sturen naar:

E: kutemann@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 22
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement