Internationaal belastingrecht
Bij internationale transacties spelen fiscale aspecten een belangrijke rol. Wij adviseren onder meer bij internationale fusies en overname, transacties, private equity en tijdelijke uitzendingen van personeel of salary splits. Door de juiste structuur te implementeren kan fiscaal het optimale resultaat worden behaald. Het minimaliseren van de totale belastingdruk van het internationale concern speelt vaak een belangrijke rol.

Internationaal belastingrecht

Veel buitenlandse cliënten (zowel ondernemingen als private equity) investeren in Nederland. Wij adviseren ook bij het opzetten van de structuur en bij due dilligence procedures. Wij hebben veel kennis en ervaring met het opzetten van internationale holding-, financiering- en royaltystructuren, en met het optimaliseren van de internationale fiscale positie van ondernemingen. Ook adviseren wij onze cliënten bij het opzetten van investerings- en beleggingsfondsen en bij het verkrijgen van een ruling van de belastingdienst.

Daarnaast assisteren wij ondernemingen en hun expats bij het verkrijgen van bijvoorbeeld een 30%- beschikking en bij het indienen van de vereiste aangiften - waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van alle mogelijkheden om dubbele belasting te voorkomen. Ons uitgebreide informele internationale netwerk stelt ons in staat om onze cliënten overal ter wereld bij te staan zonder onze onafhankelijkheid te verliezen.


Bekijk hier ons hele team Fiscaal recht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Internationaal belastingrecht, neem dan contact op met Diederik van Noorloos. U kunt een e-mail sturen naar:

E: noorloos@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 63 30