68

Internationaal belastingrecht

Bij internationale transacties spelen fiscale aspecten een belangrijke rol. Wij adviseren onder meer bij internationale fusies en overname, transacties, private equity en tijdelijke uitzendingen van personeel of salary splits. Door de juiste structuur te implementeren kan fiscaal het optimale resultaat worden behaald. Het minimaliseren van de totale belastingdruk van het internationale concern speelt vaak een belangrijke rol.
Veel buitenlandse cliënten (zowel ondernemingen als private equity) investeren in Nederland. Wij adviseren ook bij het opzetten van de structuur en bij due dilligence procedures. Wij hebben veel kennis en ervaring met het opzetten van internationale holding-, financiering- en royaltystructuren, en met het optimaliseren van de internationale fiscale positie van ondernemingen. Ook adviseren wij onze cliënten bij het opzetten van investerings- en beleggingsfondsen en bij het verkrijgen van een ruling van de belastingdienst.

Daarnaast assisteren wij ondernemingen en hun expats bij het verkrijgen van bijvoorbeeld een 30%- beschikking en bij het indienen van de vereiste aangiften - waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van alle mogelijkheden om dubbele belasting te voorkomen. Ons uitgebreide informele internationale netwerk stelt ons in staat om onze cliënten overal ter wereld bij te staan zonder onze onafhankelijkheid te verliezen.


Bekijk hier ons hele team Fiscaal recht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Internationaal belastingrecht, neem dan contact op met Klaas-Jan Visser. U kunt een e-mail sturen naar:

E: visser@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 63 00
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement