91

Fraudebestrijding

Het bestrijden van fraude bij financiƫle instellingen en ondernemingen verdient aandacht. De schade is aanzienlijk. Een serieuze en gedegen aanpak van fraudebestrijding draagt bij aan het binnen de perken houden van de schade. Ons fraudeteam helpt daarbij. Of het nu gaat om fraude bij banken, in de zorg, bij schadeverzekeraars, levensverzekeraars of bij ondernemingen: ons team kan u door haar ruime ervaring goed bijstaan.

Preventie


Het begint bij preventie. Daar dragen wij aan bij met scholing. Zo zijn wij docent bij de leergang coördinator fraudebeheersing bij zowel financiële instellingen als zorgverzekeraars. Verder verzorgen wij workshops om kennis over fraudebestrijding te delen. Wij kunnen daarnaast adviseren over beleid of het door u gehanteerde beleid toetsen.

Onderzoek


Helaas wordt er gefraudeerd. Dat kan interne fraude zijn, fraude door een cliënt / verzekerde of fraude door een derde. Wij hebben ook toegevoegde waarde bij het onderzoeken van de fraude. Wordt op de juiste wijze onderzoek verricht? Wordt de wet- en regelgeving in acht genomen? Maar ook: kan strafrechtelijke informatie worden opgevraagd? Wij kunnen u daarbij adviseren en helpen. Wij streven naar een goede, laagdrempelige samenwerking met zowel de opdrachtgever als het eventueel ingeschakelde onderzoeksbureau. Het onderzoek legt de basis voor succes: het op de juiste wijze verzamelen van sluitend bewijs dat er is gefraudeerd.   

Fraude en schade


Als de fraude is vastgesteld, is het zaak om de schade terug te halen bij de plegers van de fraude. Vaak is daarvoor een civiele procedure met beslaglegging nodig. Maar soms kan de schade worden gevorderd door een voeging als benadeelde partij in de strafzaak. Wij adviseren u hierover graag.


Bekijk hier ons hele team Verzekeringsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Fraudebestrijding, neem dan contact op met Hanco Arnold. U kunt een e-mail sturen naar:

E: arnold@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 63 05
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement