Estate- en vermogensplanning
Bij estate- en vermogensplanning staat naast de vertrouwelijkheid, de continuïteit van het vermogen voorop. Wij hebben veel ervaring in (internationale) successieplanning en het begeleiden van particulieren en ondernemende families bij het verminderen van hun globale belastingdruk. Verder adviseren wij met regelmaat bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden, testamenten en het opzetten van schenkingsplannen. Vanzelfsprekend verzorgen wij tevens de noodzakelijke fiscale aangiften.

Estate- en vermogensplanning

Estate- en vermogensplanning gaat verder dan alleen de erf- en schenkbelasting. Wij staan u bij vanaf de start tot het moment van een mogelijke overdracht of bedrijfsopvolging. Belangrijk in dit voortdurende traject is de wijze waarop optimaal geprofiteerd kan worden van alle mogelijke faciliteiten. Met regelmaat staan wij ook cliënten bij ingeval van een (mogelijke) emigratie of het verplaatsen van de onderneming naar het buitenland.
 
Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de afwikkeling van nalatenschappen  en de daarbij horende erfbelasting en schenkbelasting, of bijvoorbeeld de overdracht van vermogen aan familie, goede doelen of  buitenlandse doelvermogens.

Onze fiscalisten beschikken over uitgebreide praktijkervaring waarbij ook met regelmaat het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht de revue passeren. Waar nodig werken wij nauw samen met de andere secties binnen Ekelmans & Meijer.


Bekijk hier ons hele team Fiscaal recht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Estate- en vermogensplanning, neem dan contact op met Mohamed Bouallouch. U kunt een e-mail sturen naar:

E: bouallouch@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 63 30