155

Cyber Risks

Cyber risks en cybercrime is ‘big business’ en manifesteert zich in alle geledingen van onze maatschappij. De jaarlijkse economische schade als gevolg van cyber risks en cybercriminaliteit in Nederland is door TNO begroot op 10 miljard euro.
Het gaat niet alleen om verlies van (gevoelige) persoonsgegevens (zie ook onze Privacy Desk), maar ook de continuïteit van bedrijven komt in gevaar en er ligt reputatieschade op de loer.
 
Iedere organisatie dient zich hier dan ook tegen te wapenen. Niet alleen op technisch terrein of via het uitvoeren van een risico-inventarisatie, maar ook middels het afdekken van risico’s via bijvoorbeeld het afsluiten van een cyberverzekering. Onder het mom van “voorkomen is beter dan genezen”, is het vroegtijdig inwinnen van juridisch advies van groot belang.
 
Wij adviseren en ondersteunen regelmatig verzekeraars en hun verzekerden over onder meer:
  • Het implementeren van en anticiperen op regelgeving
  • Risico-inventarisatie
  • Acceptatie
  • Redigeren van polisvoorwaarden

Verder staan wij paraat wanneer een risico zich realiseert door bijvoorbeeld:
  • Minimaliseren van (juridische) risico’s naar aanleiding van incidenten
  • Behandelen van schades
  • Verhalen van schades
  • Analyseren van de juridische en praktische gevolgen van een incident en deze in de organisatie doorvoeren

Daarnaast werken wij met diverse partners die uw organisatie indien gewenst ook op (bijvoorbeeld) IT-gebied en imagomanagement kunnen adviseren. Daarmee wordt een full service oplossing aangereikt.     
 
Door ons lidmaatschap van twee internationale netwerken ILG en Legalink kunnen wij bij grensoverschrijdende kwesties snel schakelen en u ook in het buitenland aan experts koppelen.
Naast het leveren van concrete bijstand verzorgen wij ook (in-house) presentaties al dan niet in samenwerking met verzekeraars.
 
“Ekelmans en Meijer biedt zowel verzekeraars als verzekerden een brede dienstverlening in de juridische ondersteuning van uw cyber strategie”.
 


Bekijk hier ons hele team Verzekeringsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Cyber Risks, neem dan contact op met Astrid van Noort. U kunt een e-mail sturen naar:

E: vannoort@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 64 21
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Developed by U-lab Privacy statement