23

Commerciële contracten

‘Leven als vrienden en rekenen als vijanden’, dit is in de ogen van ons team dé essentie van een goede overeenkomst. Zolang het goed gaat blijft de overeenkomst het stuk papier onderin de bureaula. Maar zodra het mis gaat, wordt het een levend document dat een ieder op een voor hem of haar zo gunstig mogelijke manier wenst uit te leggen. Als uw sparringpartner staan wij u bij tijdens het traject van onderhandelen en vastleggen van overeenkomsten.

Een overeenkomst is maatwerk


Ons team heeft veel ervaring met het uitonderhandelen en opstellen van diverse (commerciële) contracten. Het vastleggen van afspraken wordt meestal als een noodzakelijk kwaad ervaren. Maar de ervaring leert dat het duidelijk vastleggen van afspraken geen sinecure is. Een overeenkomst komt pas tot leven op het moment dat er gedurende de rit verschillen van inzicht ontstaan dan wel aan het einde van de rit waarbij er verdeeld moet gaan worden. Een overeenkomst waarin op alle mogelijke varianten wordt voorgesorteerd is maatwerk. Dit is waar ons team in is gespecialiseerd.

Onze advocaten staan u bij


Wij zijn praktisch betrokken bij alle mogelijke (commerciële) relaties die onlosmakelijk verbonden zijn aan het ondernemen. Ondernemen is kansen zien, waarbij we tevens voor ogen houden dat de toekomst altijd een onzekere factor is. Wij adviseren bij het documenteren en structureren van die overeenkomsten. Gedacht kan worden aan het opstellen en uitonderhandelen van algemene voorwaarden en overeenkomsten over distributie, agentuur, samenwerking, licenties, IT, dienstverlening (SLA) met een nationale of internationale dimensie. Bij commerciële contracten met een internationale dimensie spelen naast juridische ook culturele aspecten een rol. Kennis en ervaring hiermee is een must. U kunt hiervoor bij ons terecht.

Ook zijn wij regelmatig betrokken bij het adviseren – en zo nodig – het procederen over het beëindigen van overeenkomsten waarbij onderwerpen als goodwillvergoeding, schadevergoeding, concurrentiebeding en opzegtermijn een rol kunnen spelen.


Bekijk hier ons hele team Ondernemingsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Commerciële contracten, neem dan contact op met Daan Spoormans. U kunt een e-mail sturen naar:

E: spoormans@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 34
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement