BTW en overdrachtsbelasting
Wij adviseren over alle BTW- en douane aspecten en verzorgen daarnaast BTW aangiften voor onze cliënten. Wij houden daarbij altijd uw algehele BTW-positie in de gaten. Ook is het mogelijk om vrijblijvend een BTW-scan aan te vragen en uw BTW-positie te laten beoordelen. Op deze manier kunnen risico’s verkleind worden en mogelijke boetes bij belastingcontroles worden vermeden. Verder adviseren wij met grote regelmaat bij de aankoop, verkoop en exploitatie van onroerend goed.

BTW en overdrachtsbelasting

De indirecte belastingen, zoals de BTW en de overdrachtsbelasting, vereisen specialistische kennis. De regelgeving op het gebied van BTW is de afgelopen jaren erg ingewikkeld geworden. Of het nu gaat om BTW-vraagstukken bij vastgoedtransacties, bij internationaal handels- en dienstenverkeer, of bij nonprofit-organisaties, we zetten onze specifieke kennis en ervaring graag in om uw BTW-positie te optimaliseren.

Onze specialisten werken nauw samen met de andere secties binnen Ekelmans & Meijer. Zo bieden wij bijvoorbeeld een uitgebreide ondersteuning bij vastgoedtransacties (zoals mogelijke vrijstellingen, BTW-opties of de samenloop met de overdrachtsbelasting). In discussies of procedures met de fiscus is onze inzet altijd gericht op het beste resultaat voor uw onderneming.


Bekijk hier ons hele team Fiscaal recht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in BTW en overdrachtsbelasting, neem dan contact op met Diederik van Noorloos. U kunt een e-mail sturen naar:

E: noorloos@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 63 30