130

Bouwrecht

Het tot stand brengen van een nieuw bouwwerk of renovatie zou - als vrucht van creativiteit, inspanning en investering - een mooi feestje moeten zijn. Met name escalerende onenigheid over kosten- en bouwtijdoverschrijding wil dat feestje in praktijk nog wel eens bederven.
Zowel opdrachtgevers als bouwers hebben er belang bij dat projecten zonder al te veel verrassingen tot stand komen in een tijdsbestek als beoogd. Tegenvallers op deze aspecten leiden immers veelal tot kostenoverschrijdingen die geen van partijen graag voor zijn rekening neemt en dus bron zijn van geschillen.

Deugdelijke bouwcontracten


Deugdelijke overeenkomsten tussen opdrachtgevers en adviseurs en hoofd-, neven- en onderaannemers zijn cruciaal om het risico op tegenvallers beheersbaar te houden. De advocaten van Ekelmans & Meijer hebben ruime ervaring met de contractuele opzet van alle denkbare bouwcontracten, de meest voorkomende verschijningsvormen in de samenwerking en de belangrijkste algemene standaardvoorwaarden (waaronder UAV, UAV-GC en DNR) die in de praktijk een rol spelen. Ook in het architectenrecht zijn wij gepokt en gemazeld. Ook als de contracten eenmaal zijn gesloten en zich toch problemen voordoen, is voor advocaten een belangrijke rol weggelegd. Vanwege het belang van tijdige ingebruikname en het beheersbaar houden van de risico’s, dient escalatie als het even kan vermeden te worden. Escalatie leidt immers veelal tot opschorting en ontbinding, waarbij het ‘risico van ongelijk’ voor beide partijen vaak en snel onwenselijke proporties aanneemt. Te allen tijde dient daarom geprobeerd te worden om het bouwproces ‘vloeibaar’ te houden. Door creatief en pro actief mee te denken over andere oplossingen (zoals bijvoorbeeld het bewust ‘parkeren’ van deelgeschillen tot de eindafrekening, het bieden van zekerheid en andere wijzen van tussentijdse beslechting van deelgeschillen, zoals bindend advies) zijn wij vaak in staat om het geschil binnen redelijke proporties te houden en uiteindelijk op te lossen. Met deze bewuste aanpak  gericht op het bereiken van het einddoel van uw project onderscheiden wij ons in de markt.  

Ervaren litigators


Is escalatie onvermijdelijk, dan zullen wij als een pitbull uw belangen behartigen. Procederen - of dat nu bij de gewone rechter, de Raad van Arbitrage of ander forum plaatsvindt - is ons op het lijf geschreven. Wij zijn ervaren litigators en staan er om bekend dat wij voor onze cliënten door het vuur gaan. 

Van de dienstverlening van Ekelmans & Meijer maakt van oudsher een sterke bouwrecht praktijk deel uit, waarbij wij zowel optreden voor opdrachtgevers als bouwers. Wij nodigen u uit om met onze jarenlange ervaring uw voordeel te doen.


Bekijk hier ons hele team Vastgoedrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Bouwrecht, neem dan contact op met Hein Stroeve. U kunt een e-mail sturen naar:

E: stroeve@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 63 16
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Developed by U-lab Privacy statement