154

Ambtenarenrecht

Ambtenaren zijn niet werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, maar op grond van een eenzijdige aanstelling door een overheid(sorgaan). Althans, tot de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is ingevoerd. Ambtenaren kunnen bezwaar maken tegen een beslissing van hun werkgever, zoals een (negatieve) beoordeling, schorsing, opgelegde straf of ontslag(voornemen).
In bezwaar wordt een ambtenaar eerst door een hoorcommissie gehoord. Bij een ongegrond bezwaar is het soms verstandig in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Daarna staat hoger beroep open bij de Raad van State of de Centrale Raad van Beroep.

Ons team beschikt over expertise om ambtenaren bij te staan in alle fases van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. In sommige gevallen proberen we tegelijkertijd te onderhandelen over een oplossing of een vertrekregeling. Met onze ruime ervaring hebben we veel zaken tot een goed einde weten te brengen. Bel of mail ons vrijblijvend voor een eerste advies.


Bekijk hier ons hele team Arbeidsrecht

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Ambtenarenrecht, neem dan contact op met Rob Kossen. U kunt een e-mail sturen naar:

E: kossen@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 64 22
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Ambtenarenrecht, neem dan contact op met Mariska Aantjes. U kunt een e-mail sturen naar:

E: aantjes@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0)70 374 64 22
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Developed by U-lab