Vastgoedrecht

Vastgoedrecht

Of het nu gaat om kantoren, winkels of woningen, de vastgoedmarkt is complex en constant in beweging. Wij kennen de markt en de ontwikkelingen en kunnen ervoor zorgen dat u optimaal gebruik maakt van de “tools” die het algemeen verbintenissenrecht te bieden heeft. Erfpacht is zo’n “tool”. Goede kennis van het civiel onroerend goedrecht en koop is noodzakelijk. Onze werkwijze is helder en to the point.

Bij het begrip civiel onroerend goedrecht kan men denken aan (advisering bij) het opstellen van contacten, het afbreken van onderhandelingen, uitleg van verplichtingen over en weer, het afdwingen van verworven rechten en het verweren tegen ten onrechte gepretendeerde rechten. Ook hebben wij veel ervaring met zaken die te maken hebben met burenrecht, VvE-zaken en appartementsrecht.

Koop

Bij koop en verkoop van onroerend goed spelen verschillende (juridische) aspecten, zoals: opstellen en beoordelen koopovereenkomsten, aanbod en aanvaarding, schriftelijkheidsvereiste, beroepsaansprakelijkheid makelaars en notarissen, gebreken en garanties en zekerheden.

Erfpacht

Erfpacht is een zakelijk recht dat de erfpachter de bevoegdheid geeft de onroerende zaak van een ander (eigenaar, erfpachter) te houden en te gebruiken. De inhoud van dat recht wordt bepaald door de wet en door de erfpachtsvoorwaarden.
 
Het recht van erfpacht biedt zowel private partijen als de overheid de mogelijkheid om grip te houden op het gebruik van de gronden en het behouden van de waardestijging. Ook zijn er fiscale voordelen. Onze vastgoedadvocaten werken daarom waar nodig samen met specialisten van fiscaal recht. In grote zaken wordt (ook) altijd samengewerkt met andere deskundigen, zoals rentmeesters en gespecialiseerde makelaars/taxateurs. Ekelmans & Meijer is ook opgetreden in een aantal toonaangevende proefprocedures, waarvan de uitkomsten voor de ontwikkeling van het erfpachtrecht zeer relevant zijn geweest.

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Vastgoedrecht, neem dan contact op met Carel Hiebendaal.

E: hiebendaal@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 63 16
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement