Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Wenst u begeleiding bij de juridische (her)structurering of (ver)koop van een onderneming? Gaat uw bedrijf een samenwerking aan en moet er een joint venture contract worden opgesteld? Verkeert een onderneming in financieel zwaar weer en wordt een doorstartscenario overwogen?

Wat zijn de mogelijkheden en risico's?


Ondernemingsrechtelijke vraagstukken zijn ingrijpend voor een organisatie en hebben juridische consequenties. De advocaten van de sectie Ondernemingsrecht van Ekelmans & Meijer zijn bij uitstek in staat deze mogelijkheden en risico’s voor u inzichtelijk te maken.

Transactions en litigation


Wij adviseren en procederen op een breed ondernemingsrechtelijk terrein. Door deze wisselwerking tussen de transactiepraktijk (mergers & acquisitions) en procespraktijk (corporate litigation) kunnen wij de cliënt adequaat bijstaan aan de onderhandelingstafel en zo nodig ook in de rechtszaal. Daarbij wordt met veel betrokkenheid en snel gewerkt, tegen concurrerende tarieven.

Onze advocaten ondernemingsrecht


De ondernemingsrechtadvocaten van Ekelmans & Meijer zijn gepokt en gemazeld op het gebied van zowel lokale als grensoverschrijdende transacties. Wij beschikken over een ruime ervaring met het begeleiden van bijv. aandelenoverdrachten, veilingfusies (controlled auctions), activa/passiva transacties en vennootschappelijke samenwerkingsverbanden.

Werkzaamheden ondernemingsrecht


Wij verrichten alle voorkomende werkzaamheden zoals het uitvoeren van due diligence onderzoek, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van de transactie- en financieringsdocumentatie. Waar nodig werken wij samen met de andere disciplines binnen Ekelmans & Meijer zoals arbeidsrecht, medezeggenschap, pensioenen en verzekeringen. Bovendien werken wij samen met belastingadviseurs die beschikken over specifieke fiscale expertise op het gebied van (internationale) transacties.

Onze cliënten


Ekelmans & Meijer treedt op voor diverse cliënten zoals MKB-bedrijven, multinationals, investeringsmaatschappijen en (semi-) overheidsinstellingen. Daardoor zijn wij betrokken bij uiteenlopende en aansprekende zaken zoals de herstructurering van een beursfonds, de overname van een levensverzekeringsmaatschappij en de ontwikkeling van een nieuw financieel product door een grote bank.

Litigation


Naast adviseren behoort procederen bij uitstek tot de core business van Ekelmans & Meijer. Wij hebben cassatieadvocaten in huis die een uitstekende track record hebben bij de Hoge Raad. Daardoor is de vereiste know how en expertise aanwezig om van tevoren de juiste processtrategie uit te stippelen. Ekelmans & Meijer heeft ruime ervaring op het gebied van ondernemingsrechtelijke geschilbeslechting. Zo treden wij op voor en tegen functionarissen van rechtspersonen in bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Ook behandelen wij geschillen die voortvloeien uit overnames en afgebroken onderhandelingen en zaken bij de Ondernemingskamer, bijvoorbeeld omtrent uitkoop en uitstoting van aandeelhouders. Wij zijn betrokken bij spraakmakende en uitdagende zaken zoals een miljoenenclaim tegen een groot advocatenkantoor, een bestuurdersaansprakelijkheidsprocedure tegen een internationaal trustbedrijf en een aandeelhoudergeschil binnen een recycling concern.

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Ondernemingsrecht, neem dan contact op met Adriaan de Buck.

E: buck@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 64 34
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement