Cassatie

Cassatie

Procederen bij de Hoge Raad – daar gaat het om in cassatiezaken. Om hierin succesvol te zijn, is niet alleen gedegen kennis en ervaring van het procesrecht vereist, maar ook inzicht in (de praktijk van) het brede civiele recht. Want de slag bij de Hoge Raad winnen, is één ding, maar daarmee is de strijd nog niet altijd gewonnen.
Anderen over de sectie Cassatie:

Mr E.L.A. van Emden, partner Bosselaar & Strengers Advocaten
"Ekelmans & Meijer Advocaten heeft ons op deskundige, vriendelijke en succesvolle wijze in cassatiezaken bijgestaan."

Michiel R.B. Gorsira, Attorney at law Van Eps Kunneman Van Doorne
"De cassatie advocaten van Ekelmans & Meijer Advocaten zijn toegankelijk, servicegericht en uitmuntende juristen, die, - tegen een redelijke prijs - feitelijk ingewikkelde en complexe juridische kwesties tot begrijpelijke en hanteerbare proporties weten terug te brengen. Een absolute aanrader dus!"

Woudenberg, LVG Advocaten
"Als advocaat in een zeer drukke algemene rechtspraktijk zijn de contacten met Ekelmans & Meijer Advocaten en de zeer specialistische kennis betreffende complexe juridische zaken van zeer groot belang.
Met name bij het instellen van hoger beroep, waarbij ingewikkelde juridische vraagstukken spelen, vragen wij vaak vooraf een advies van Ekelmans & Meijer Advocaten. Op die manier wordt de zaak, zoals wij vaak zeggen, 'cassatie-proof' gemaakt. Een goed voorbeeld is de zaak van Thomas Roest, welke zaak landelijke bekendheid kreeg. Mede door het uitstekende advies van Ekelmans & Meijer werd deze zaak in hoger beroep met succes afgesloten. Ons motto is: 'ken je grenzen als advocaat en laat specialisten spreken als dit nodig is'."


De cassatieprocedure
De cassatieprocedure onderscheidt zich van de procedure bij de rechtbank of het hof doordat de Hoge Raad is gebonden aan de feiten zoals die door de lagere rechter(s) zijn vastgesteld. Uitspraken van de feitenrechters kunnen uitsluitend worden vernietigd vanwege ondeugdelijke motivering of strijdigheid met het recht. De werkwijze van cassatieadvocaten is daardoor wezenlijk anders dan die van andere advocaten.

Onze cassatieadvocaten
Onze Sectie Cassatie behandelt zaken in de volle breedte van het civiele recht en werkt hoofdzakelijk voor andere advocaten. Onze cassatieadvocaten worden omschreven als toegankelijke, servicegerichte en uitmuntende juristen, die zeer ingewikkelde kwesties terug weten te brengen tot begrijpelijke en hanteerbare proporties. Onze cassatieadvocaten kijken verder dan hun neus lang is. Zij kijken niet alleen naar de kans van slagen in cassatie, maar denken door: na een eventuele verwijzing naar een ander hof moet de zaak ook daar immers kans van slagen hebben, anders heeft de cassatieprocedure geen zin. 

Sparring partner in feitelijke instanties
Daarnaast zetten onze advocaten hun expertise graag en succesvol in als sparring partner in feitelijke instanties. Zij helpen graag advocaten gebruik te maken van het complete arsenaal aan procesrechtelijke mogelijkheden. Zo helpen zij u bijvoorbeeld om te anticiperen op de mogelijkheid dat een uitspraak uitvoerbaar bij voorraad wordt verklaard, bij bewijslastproblematiek en het concretiseren van open normen aan de hand van gezichtspunten.

Onze cassatieadvocaten publiceren regelmatig en treden geregeld op als docent. De Sectie geeft elk kwartaal een Nieuwsbrief Cassatie uit, bedoeld voor advocaten en bedrijfsjuristen.    
U kunt zich hierop gratis abonneren door aanmelding op het adres: cassatie@ekelmansenmeijer.nl.

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Cassatie, neem dan contact op met Derk Rijpma.

E: rijpma@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 (0) 70 374 63 31
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Developed by U-lab