Cassatie

Cassatie

Ons Team Cassatie & Expert litigation bestaat uit specialisten in het vermogens- en procesrecht. De advocaten voeren dagelijks procedures tot en met de Hoge Raad. Zij worden vanwege hun ervaring en deskundigheid door andere advocaten ook betrokken als adviseur en bij litigation in bredere zin.

Cassatie & Expert litigation

Ons Team Cassatie & Expert litigation is zo een betrokken expert voor andere experts. Dat kan zijn in (hoger beroep) procedures. Omdat verwacht wordt dat de zaak ooit bij de Hoge Raad zal komen, of omdat de zwaarte, belang en complexiteit van de zaak vragen om strategisch overzicht en nieuwe inzichten. Een zekere mate van afstand en onbevangen blik heeft dan toegevoegde waarde. Zeker als die komt van iemand die procesrechtelijk expert is, die in grote lijnen kan helpen en in de finesses scherpte kan brengen.

Die afstand en de belasting voor het kantoor, kan ook reden zijn proceswerk aan ons team uit te besteden. Zo staan wij de curatoren bij in een groot faillissement. Een ander voorbeeld is de beroepsaansprakelijkheid. Met expertise die is gevormd door het beoordelen van dossiers met het oog op cassatie, kunnen wij de beroepsbeoefenaar beter adviseren, bijvoorbeeld over en hoe de zaak zonder die fout zou zijn gelopen. Aan zo’n taxatie kan ook behoefte bestaan bij advocaten die hun cliënt moeten adviseren bij de overname van een onderneming, die betrokken is in een procedure over een aansprakelijkheid.

Onze toegevoegde waarde:

  • maximale slagingskansen;
  • anticiperen op cassatie en
  • meer grip op de onzekerheden van de procedure.

Wij streven naar laagdrempelige maximale service en zijn graag bereid vrijblijvend te sparren over procesrechtelijke of strategische vragen. Het Team geeft regelmatig presentaties en cursussen.

Relaties en belangstellenden praten wij ook bij in de nieuwsbrief Civiele Procespraktijk die vier keer per jaar uitkomt. Voor het ontvangen daarvan volstaat een mailtje naar cassatie@ekelmansenmeijer.nl.

Anderen over onze sectie cassatie:


Mr E.L.A. van Emden, partner Bosselaar & Strengers Advocaten

"Ekelmans & Meijer Advocaten heeft ons op deskundige, vriendelijke en succesvolle wijze in cassatiezaken bijgestaan."


Michiel R.B. Gorsira, Attorney at law Van Eps Kunneman Van Doorne

"De cassatie advocaten van Ekelmans & Meijer Advocaten zijn toegankelijk, servicegericht en uitmuntende juristen, die, - tegen een redelijke prijs - feitelijk ingewikkelde en complexe juridische kwesties tot begrijpelijke en hanteerbare proporties weten terug te brengen. Een absolute aanrader dus!"


Woudenberg, LVG Advocaten

"Als advocaat in een zeer drukke algemene rechtspraktijk zijn de contacten met Ekelmans & Meijer Advocaten en de zeer specialistische kennis betreffende complexe juridische zaken van zeer groot belang.
Met name bij het instellen van hoger beroep, waarbij ingewikkelde juridische vraagstukken spelen, vragen wij vaak vooraf een advies van Ekelmans & Meijer Advocaten. Op die manier wordt de zaak, zoals wij vaak zeggen, 'cassatie-proof' gemaakt. Een goed voorbeeld is de zaak van Thomas Roest, welke zaak landelijke bekendheid kreeg. Mede door het uitstekende advies van Ekelmans & Meijer werd deze zaak in hoger beroep met succes afgesloten. Ons motto is: 'ken je grenzen als advocaat en laat specialisten spreken als dit nodig is'."

Meer weten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze expertise in Cassatie, neem dan contact op met David de Knijff.

E: deknijff@ekelmansenmeijer.nl
T: +31 70 374 63 08
expertise
Ekelmans & Meijer
Ekelmans & Meijer Advocaten
Wilt u meer informatie over ons kantoor, of hebt u een vraag? Neem dan contact met ons op. U kunt een e-mail sturen naar info@ekelmansenmeijer.nl. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor direct contact.
Als u een klacht hebt over onze dienstverlening dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling.
 
Routebeschrijving
Ekelmans & Meijer
Kantooradres
Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
Routebeschrijving OV

Postadres
Postbus 93455
2509 AL Den Haag
Contactgegevens
T: +31 (0)70 374 63 00
F: +31 (0)70 374 63 33
E: info@ekelmansenmeijer.nl
KvK nummer: 27361669
BTW nr.: NL002447551B01
Rechtsgebiedenregister Developed by U-lab Privacy statement